ناجیان آب کشاورزی

همه باهم حیات را به زمین برگردانیم

ناجیان آب کشاورزی

همه باهم حیات را به زمین برگردانیم

معرفی کتاب

کتاب مبانی شناخت، مدل سازی و تعیین بستر و حریم تالاب ها منتشر شد

  

 

                                           

 

کتاب " مبانی شناخت، مدل سازی و تعیین بستر و حریم تالاب ها" توسط دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران و شرکت مهندسی مشاور سازه پردازی ایران در شمارگان یک هزار نسخه منتشر شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران، این کتاب را دکتر محمد جواد منعم، مهندس محسن ناصری و مهندس مسعود باقرزاده کریمی، در شش فصل و 187 صفحه به رشته تحریر درآورده اند.

شناخت و طبقه بندی تالاب ها؛ مروری بر قوانین ملی تالاب ها؛ تالاب ها از منظر محیط زیست؛ مدل سازی کمی و کیفی تالاب ها؛ تعیین حریم و بستر تالاب ها و مدل سازی دینامیک بیلان آبی در تالاب، عناوین فصل های این کتاب هستند.

مهندس علیرضا الماسوندی، مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، در پیشگفتاری که بر این کتاب نوشته، آورده است: " اگر در گذشته دریاچه ها به عنوان مخازن ذخیره آب، رودخانه ها صرفا" کانال انتقال جریان و تالاب ها به عنوان مکان های پذیرنده آب های مازاد و پساب ها به حساب می آمدند، اما امروزه مدیریت جامع منابع آب، این پهنه های ارزشمند را به عنوان بخشی از چرخه یکپارچه و به هم پیوسته هیدرولوژیک حوضه های آبریز دانسته و خود را ملزم به برنامه ریزی و مدیریت برای تک تک اجزای آن می داند."
وی سپس افزوده است:" کتاب حاضر که حاصل تلاش جمعی از متخصصان علوم آب و محیط زیست است، قدمی کوچک در جهت مدیریت خردمندانه تالاب ها، این گنجینه های باارزش، است."

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند با شرکت سازه پردازی ایران به شماره: 88635850 تماس بگیرند. 
  

 
 

کتاب قنات قصبه گناباد به چاپ دوم رسید  

 

چاپ دوم کتاب "قنات قصبه گناباد: یک اسطوره" نوشته دکتر محمدحسین پاپلی یزدی و همکاران، توسط انتشارات پاپلی وابسته به شرکت توسعه و آمایش شرق منتشر شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران، این کتاب در 294 صفحه، دو بخش، هشت فصل و در سه هزار نسخه منتشر شده و در آن با معرفی ابعاد مختلف این قنات به عنوان عمیق ترین قنات جهان، ارزش این قنات در زمینه های گوناگون بررسی شده است.
همچنین مسائل فرهنگی و تأثیر قنات قصبه بر فرهنگ، سازمان اجتماعی و مدیریتی منطقه، مشکلات فعلی این قنات، پیشنهادها و عکس های مختلفی از جنبه های مختلف

قنات قصبه، از دیگر بخش های این کتاب هستند.

چاپ اول این کتاب همزمان با همایش بین المللی قنات که اردیبهشت ماه 1379 در یزد برگزار شد، منتشر شده بود.

در تألیف این کتاب، رجبعلی لباف خانیکی، مجید لباف خانیکی، عباس جلالی و فاطمه وثوقی، همکار دکتر محمد حسین پاپلی یزدی بوده اند

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند با ناشر آن به شماره تلفن: 4 -7640040 - 0511 تماس حاصل نمایند.

  
 
 

دو کتاب جدید از کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران منتشر شد  

 

کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران دو کتاب جدید به نام های "صرفه جویی آب در کشاورزی" و" شورورزی؛ استفاده پایدار از منابع آب و خاک شور در کشاورزی" منتشر کرد.
به گزارش شبکه خبری آب ایران، کتاب "صرفه جویی آب در کشاورزی" را نادر حیدری، ابوالفضل ناصری، ژاله وزیری و حسین دهقانی سانیج در 134 صفحه ترجمه و تدوین کرده اند.
  
 
    
 
این کتاب دارای 4 فصل است که "صرفه جویی های آب در کشاورزی فاریاب: موفقیت ها و تجربه ها"، " رویکردهای بدیع در صرفه جویی مصرف آب"، ارزیابی اثربخشی نوآوری های صرفه جویی آب" و " راه پیش رو" و 4 پیوست، فصل های این کتاب را تشکیل می دهند.
مهندس سید اسدالله اسداللهی، دبیر کل کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران، در پیشگفتار این کتاب نوشته است: "این کتاب با هدف بهره گیری از نتایج فعالیت ها و فناوری های نوآورانه در حفاظت از منابع و افزایش کارایی مصرف آب انتشار یافته است. امید است با توجه به تنوع راهکارهای ارائه شده صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، این تجربه های موفق سایر کشورها در بخش کشاورزی قابل استفاده باشد."
کتاب " شورورزی؛استفاده پایدار از منابع آب و خاک شور در کشاورزی" را نیز فرهاد خورسندی، ژاله وزیری و علی اکبر عزیزی زهان، در 315 صفحه و 7 فصل تألیف کرده اند.
مولفان این کتاب، واژه شورورزی را در مقابل "Haloculture" ترجمه کرده اند و آن را تولید اقتصادی محصولات کشاورزی در محیط های شور، تعریف کرده اند.
" منابع آب و خاک و امنیت غذایی"، " کشاورزی پایدار و شورورزی"، " تولیدات کشاورزی در شورورزی"، " مدیریت زراعی در تولید گیاهان شورزی"، " آبیاری در شورورزی"،" ابعاد زیست محیطی و اقتصادی شورورزی" و "راهکارهای اجرایی شورورزی در ایران"، فصل های این کتاب را تشکیل می دهند.
مهندس محمدرضا عطارزاده، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و رئیس شورای عالی کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران، در پیشگفتاری بر این کتاب نوشته است:" شرایط متفاوت اقلیمی و منابع آب ایران، طلب می کند که محققان، مدیران و مراکز علمی و پژوهشی کشورمان در بخش آبیاری و زهکشی نیز متفاوت تر از سایر کشورهای جهان که شرایط طبیعی نسبتا" پایداری دارند، باشند.پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی ایران می بایست از پویایی، ابتکار، نوآوری و پژوهش محوری ویژه ای برخوردار باشند تا بتوانند کشور را در شرایط پایدار تولید حفظ نمایند."
مهندس سید اسدالله اسداللهی، دبیر کل کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران، نیز در بخشی از پیشگفتار این کتاب نوشته است:" هدف عمده این کتاب، ارائه راهکارهایی برای بهره برداری اقتصادی و پایدار از محیط های شور برای نیل به شکوفایی پایدار اقتصادی است." 
 
 
       
  
 
 
منبع : سایت نجات آب کشاورزی  
 
 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد