ناجیان آب کشاورزی

همه باهم حیات را به زمین برگردانیم

ناجیان آب کشاورزی

همه باهم حیات را به زمین برگردانیم

برخی اصطلاحات متداول در بحث منابع آب زیر زمینی

 

 

دشت آزاد : در دشت­های آزاد با گرفتن مجوز امکان حفر چاه جدید وجود دارد. اما باید در نظر داشت که برداشت از این دشت ها باید به گونه ای صورت پذیرد که از تبدیل شدن به دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی جلوگیری شود.

ادامه مطلب ...

ناسا قصد دارد کره زمین را جابجا کند!

www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌ 

دانشمندان یک روش غیرمعمول برای غلبه بر گرمای کره زمین یافته اند و آن هم این است که کره زمین را به یک مدار دور تر از خورشید یعنی یک منطقه خنک تر حرکت بدهند!
این ایده عجیب زائیده ی ذهن مهندسان ناسا و یکسری از اخترشناسان آمریکایی ست که معتقدند این روش حدود ۶ بیلیون سال به عمر سیاره ما اضافه می کند، به عبارت دیگر عمر مفید زمین ۲ برابر خواهد شد! برای این کار طرح هایی هم ارائه داده اند.
ادامه مطلب ...

غرب وخشکسالی در ایران

 احمدی نژاد: غرب برای ایجاد خشکسالی در ایران برنامه ریزی کرده است  

رییس جمهوری امروز پنجشنبه در مراسم افتتاح سد کمال صالح در استان مرکزی از طراحی و برنامه ریزی کشورهای غربی برای ایجاد خشکسالی در برخی مناطق جهان از جمله ایران خبر داد.
   
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد که برای افتتاح سد و سامانه انتقال آب کمال صالح به اراک سفر کرده است، با اشاره به مقاله یک سیاستمدار غربی که از بحران آب در 30 سال آینده خبر داده و در آن از خشک شدن مناطقی از کره زمین از سمت ترکیه و ایران تا شرق آسیا سخن گفته است، افزود: محدوده ترسیم شده در مقاله این سیاستمدار غربی بخش هایی را شامل می شود که آن ها از تمدن سازی و فرهنگ آفرینی کشورهای این محدوده درهراسند.

احمدی نژاد با بررسی وضعیت بارش و تغییرات آب و هوایی در یک سال اخیر در منطقه آسیا و اروپا تصریح کرد: بر اساس اخباری که صحت آن در مورد وضعیت آب و هوا مورد تایید قرار گرفته است، کشورهای اروپایی با استفاده از تجهیزاتی خاص، به گونه ای عمل کرده اند که ابرها تخلیه شده و ابرهای بارش زا به کشوری های منطقه از جمله ایران نرسد.

رئیس جمهوری با بیان اینکه این یک حادثه طراحی شده است، گفت: این موضوع از طریق مراجع حقوقی کشورمان پیگیری خواهد شد و این کار زشت نباید ادامه پیدا کند.

وی هدف کشورهای اروپایی را از انجام این اقدامات، ایجاد تنش و تخاصم در آب های مرزی کشورها عنوان کرد و افزود: اعتقاد دارم همان طور که پیش از این نیز اعلام شده بود، جنگ آینده جنگ آب است.

* تاکید بر سرعت دادن به مدیریت آب در کشور

ادامه مطلب ...

حقیقت ردپای اکولوژیک در ایران

ایرن- امید کرمی: شاخص ردپای اکولوژیک امکان مقایسه میزان منابع قابل بهره برداری موجود را با سطحی از منابع که برای تامین رفاه جامعه مورد نیاز است، فراهم می کند. و اما ماحصل این مقایسه در خصوص منابع کشور ایران تنها نگرانی و افسوس برای نسل های آینده است.  


ادامه مطلب ...

تغییر دوباره رنگ آب در بندرعباس

 

 

ایرن: تغییر دوباره رنگ و بوی آب در برخی محلات بندرعباس موجب نگرانی برخی شهروندان بندرعباسی شده به طوری که این افراد به مصرف آب معدنی و استفاده از دستگاه تصفیه آب روی آورده اند.


ادامه مطلب ...

تلفن همراه و آبیاری

پژوهشگران با استفاده از تلفن همراه ابیاری تاکستان را بهتر کردند

پژوهشگران ژاپنی روش جدیدی برای ابیاری تاکستان ها با استفاده از تلفن همراه ابداع کرده اند.

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از واحد مرکزی خبر، مرکز فناوری کشاورزی شیمانه در ژاپن نرم افزاری برای تلفن همراه طراحی کرده است که به بهبود

 برداشت انگور کمک می کند.


به گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، کشاورز به وسیله دوربین تلفن همراه خود از تاکها عکس می گیرد و سپس این عکس با استفاده از نرم افزار ویژه ای تجزیه و تحلیل می شود.


این نرم افزار به میزان رشد گیاهان و نیازهای ان پی می برد و میزان اب لازم را برای ابیاری تعیین می کند.


اطلاعات سپس به سیستم ابیاری تاکستان منتقل می شود میزان مناسب و بهینه اب تعیین می گردد.

نتایج اولیه از افزایش سی درصدی برداشت انگور حکایت دارد کشاورزان می گویند کیفیت انگور نیز بهتر شده است.

آبیاری مکانیزه و انرژی خورشیدی

تهران - برای اولین بار در کشور سیستم کنترل آبیاری هوشمند خورشیدی با همت تیم تحقیقاتی دانشگاه صنعتی امیر کبیر طراحی و ساخته شد که با این سیستم مزارع فاقد برق نیز آبیاری مکانیزه می‌شود.

سرپرست تیم تحقیقاتی سیستم کنترل آبیاری هوشمند خورشیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: در کشور با مشکل کم آبی مواجه هستیم ، ازاین رو کشاورزان برای آبیاری مزارع و باغات خود با مشکل مواجه می شوند.

ادامه مطلب ...

ارتقای بهره وری آب کشاورزی

ارتقای بهره وری آب کشاورزی از اولویت های کاری استان در سال ۹۰
خراسان رضوی - مورخ چهارشنبه 1390/02/14 شماره انتشار 17827
قوچان، ایشان زاده- برداشت های بی رویه از منابع آبی و آبیاری های سنتی مزارع، بی تردید بحران شدید کم آبی را در آینده پدید خواهد آورد. هم اکنون نیز کمبود آب و منابع و ذخایر آبی از بزرگ ترین دغدغه های فراروی بخش کشاورزی است.فرماندار قوچان با اشاره به این موضوع در نشستی با اعضای ستاد ارتقای بهره وری آب کشاورزی شهرستان افزود: با توجه به این مسئله موضوع ارتقای بهره وری آب کشاورزی یکی از اصلی ترین اموری است که استانداری خراسان رضوی، امسال در دستور کار خود دارد.رمضانی ادامه داد:

ادامه مطلب ...

استفاده بهینه از منابع آبی، ضرورتی اجتناب ناپذیر در بخش کشاورزی

گزارش ایانا از بخش کشاورزی مهاباد؛

استفاده بهینه از منابع آبی، ضرورتی اجتناب ناپذیر در بخش کشاورزی


مهاباد  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: کشاورزی

با توجه به کاهش نزولات آسمانی و پایین آمدن حجم آب پشت سد مهاباد، استفاده بهینه از منابع آبی به یک ضرورت اجتناب ناپذیر در مصرف آب کشاورزی در این شهرستان مبدل شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا از مهاباد، کارشناسان بخش کشاورزی با تاکید بر ضرورت استفاده از راهکارهای علمی و کاربردی در مدیریت و استفاده بهینه از منابع آب، استفاده بیشتر از سامانه های آبیاری تحت فشار و کشت محصولات کشاورزی استراتژیک با نیاز آبی کمتر و ارزش افزوده بیشتر برای کشاورزان را از دیگر راهکارها در مدیریت و استفاده بهینه از منابع آب دانسته اند.

در سال زراعی جاری 106 میلیون متر مکعب آب در پشت سد مهاباد ذخیره سازی شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش نشان می دهد.

سد مهاباد دارای 230 میلیون مترمکعب ظرفیت اسمی و 199 میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تامین آب شرب شهر 136 هزار نفری مهاباد، بیش از 11 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می دهد.

این امر نشان می دهد که بخش کشاورزی مهاباد بویژه در دشت مهاباد در سال زراعی جاری با تنشهای کم آبی مواجه خواهد شد.

ادامه مطلب ...

دستگاههای اجرایی ملی و استانی مکلف به تامین اعتبار پروژه های آبی

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس

دستگاههای اجرایی ملی و استانی مکلف به تامین اعتبار از محل برنامه ساماندهی اراضی کشاورزی به نسبت 85 سهم دولت و 15 درصد سهم بهره برداران شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایانا، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه بودجه سال 90 با تصویب ماده 32 این لایحه، دستگاههای اجرایی ملی و استانی را مکلف کرده اند با توجه به شاخصهای بخش کشاورزی هر شهرستان، عملیات آب و خاک و آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی دارای آب تامین شده را از محل اعتبار برنامه ساماندهی اراضی کشاورزی تامین کند.

بر اساس این گزارش، ردیف اعتبار برنامه ساماندهی اراضی شماره 000/15240 به نسبت 85 درصد سهم دولت و 15 درصد سهم بهره بردار به اجرا در خواهد آمد.

همچنین نمایندگان مجلس در ادامه بررسی این لایحه در بندهای اصلاحی با افزایش پنج هزار میلیارد ریالی بودجه صندوقهای بیمه محصولات کشاورزی مخالفت کردند.

دکتر لاریجانی در پاسخ به نماینده پیشنهاد دهنده این بند اصلاحی گفت: نمایندگان در جزء 17 لایحه بودجه، مبلغ پنج میلیارد دلار برای تقویت صندوقهای بیمه و حمایت از توسعه در بخش کشاورزی اختصاص دادند که نگرانی کمیسیون کشاورزی را مرتفع می کند./

 

خبرنگار: فاطمه مهردادیان

معجزه خورشید در شیرین کردن آب

با آن‌که بیش از 80 درصد از کره زمین را آب فرا گرفته است، اما تنها حدود 3درصد از آب‌های موجود کره زمین قابل شرب است. به همین دلیل امروزه کمبود‌ آب شرب و چگونگی تأمین آن یکی از مسائل مهم و اساسی کشورهای مختلف جهان است. این موضوع پژوهشگران زیادی را در سال‌های اخیر به منظور تأمین آب شرب مورد نیاز نقاط مختلف جهان به خود مشغول ساخته است که نتیجه آن توسعه روزافزون استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها بوده است. کشور ما نیز با وجود خشکسالی‌های پی‌درپی و افزایش تقاضا ناشی از رشد جمعیت، توسعه صنایع و کشاورزی، از این مساله مستثنا نیست. بخصوص این‌که با برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی، سطح این منابع و کیفیت آنها در بسیاری از نقاط کشور بخصوص در مناطق مرکزی، شرقی و جنوبی، کاهش یافته است. با توجه به اهمیت حیاتی این نعمت‌الهی، می‌توان خطر کمبود و بحران آب را بسیار مهم‌تر و جدی‌تر از انرژی دانست که توجه جدی به این مساله و برنامه‌ریزی دقیق برای مقابله با آن را ضروری می‌کند. توسعه صنعت آب‌شیرین‌کن‌ها در کشور یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل است.

ادامه مطلب ...

آبیاری هوشمند زمین‌های کشاورزی با تلفن همراه و اینترنت/ سیستم آب

محققان یکی از شرکت‌های فناور استان فارس، موفق به طراحی و ساخت سیستم جامع اتوماسیون آبیاری هوشمند کشاورزی با قابلیت آبیاری و کودرسانی باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی از طریق سیستم پیامک و اینترنت شدند.
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از ایسنا، مهندس ارشام حسن‌پور، مدیر عامل شرکت طراح این سیستم اظهار کرد:‌ در این طرح با بومی‌سازی تجهیزات و قطعات صنعتی مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی از آنها برای استفاده در باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی استفاده کردیم؛ به گونه‌ای که به وسیله سنسورهای تعبیه شده در کنار ریشه گیاهان موجود در باغ یا زمین کشاورزی مورد نظر، نیاز آبی آن را برآورده کرده، بر اساس آن با باز کردن و بستن پمپ‌ها و شیرهای الکتریکی موجود در باغ منطقه و محل مورد نظر، آن را بر حسب نیاز آبیاری می‌کنیم.

ادامه مطلب ...

تصفیه آب با پوست موز!

در ادامه منافع و کاربردی شناخته شده پوست موز، محققان در تحقیقات جدید خود مدعی شده‌اند که پوست له‌شده موز می‌تواند فلزات سنگین را از آب رودخانه تصفیه کند. به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فلزات سنگین در آبهای رودخانه ممکن است در نتیجه فرآیندهای صنعتی و کشاورزی بوده و با مواردی از مشکلات بهداشتی انسان‌ها از تهوع گرفته تا آسیب‌های ریه، کلیه و مغز در ارتباط است. با اینکه تاکنون روش‌های تصفیه فراوانی برای تمیز نگهداشتن آب به کار گرفته شده، بسیاری از آنها هرینه‌بر بوده و ممکن است خطرات خاص خود را داشته باشد. علاوه بر پژوهش‌های پیشین در مورد فواید استفاده از فیبرهای نارگیل و پوسته بادام‌زمینی، محققان برزیلی دریافته‌اند که پوست له‌ شده موز می‌تواند به سرعت سرب و مس آب رودخانه را از بین برده و همچنین نسبت به بسیاری از روش‌های تصفیه کارآمدتر و بهتر است. محققان همچنین دریافتند که می‌توان از ویژگی تصفیه‌کننده پوست موز تا 11 بار استفاده کرد بدون اینکه از ویژگی پاک کنندگی آن کاسته شود.


ایسنا ۲۵ اسفند ۱۳۸۹ ۱۵:۰